2014-08-27 14:50:56• hírek • Kocsis Zoltán

Nem adtak neki elsőbbséget, mégis ő került nagyobb bajba

Illusztráció
Illusztráció

Két komolyabb közlekedési baleset is történt kedden Szatmár megyében és a rendőrség tájékoztatása szerint mindkét esetben komoly szerepet játszott az alkohol. A balesetekben egy személy súlyosan, egy másik pedig könnyebben sérült meg.

Az első baleset kedd reggel Kisgérce településen történt. A Ford haszongépjárművet vezető 20 éves sofőr nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő BMW-nek, amelyet Ionut F. vezetett. Noha látszólag ő nem volt vétkes, a 21 éves férfi mégis bepánikolt és még a rendőrség megérkezése előtt elhagyta a baleset helyszínét.

A hatóságnak sikerült rövid időn belül azonosítania és elfognia Ionut F.-et. Ezt követően már gyorsan kiderült, miért volt olyan sietős a fiatalembernek: az alkoholszonda 0,90 mg/l alkoholkoncentrációt regisztrált nála kifújt levegőben.
Mivel a balesetben a BMW 17 éves női utasa kisebb sérüléseket szenvedett, ezért a Ford sofőrje ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást, a BMW vezetője ellen pedig ittas vezetés és a baleset helyszínének engedély nélküli elhagyása miatt.

Jelentős szerepet játszott az alkohol a másik balesetben is, amely 23.00 órakor történt Szatmárpálfalván. Az 56 éves Vasile Z. a nedves úttesten elveszítette uralmát Fiat típusú személygépkocsija fölött. A jármű egy villanyoszlopnak csapódott, majd az árokba borult. A helyszínelő rendőrség azonnal alkoholtesztnek vetette alá a súlyos sérüléseket szenvedett szatmárnémeti férfit, a szonda pedig esetében 0,77 mg/l koncentrációt mért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: